داستان لوگوی شرکت اپل چیست؟ اسرار و رازهای پشت پرده!
شرکت اپل در سال 1976 توسط سه نفر از فعالان حوزه علوم کامپیوتر با نام های استیو جابز، استیو وازنیاک و رونالد وین در منطقه دره سیلیکون ایالت کالیفرنیا تاسیس شد. منطقه دره سیلیکون (Silicon Waley) به جهت تعدد شرکت های بزرگ تکنولوژی در جهان معروف است.
تاکنون بیش از 50 سال است که این شرکت درحال تولید کامپیوترهای شخصی و تجهیزات جانبی است که در دهه گذشته به علت توانایی تولید گوشی های همراه هوشمند بسیار باکیفیت، در امریکا و دنیا شهرت قابل توجهی کسب کرد و با سرمایه بیش از 3 تریلیون دلار هم اکنون بزرگترین شرکت تکنولوژی در دنیا محسوب می شود.
و اما داستان نامگذاری این شرکت حرف و حدیث های بسیاری به همراه داشته و عملاً بنیان گذاران و حتی طراح لوگو نیز از افشای حقیقت سر باز می زنند. شکل زیر، سیر زمانی طراحی لوگوی شرکت اپل را نشان می دهد.
با توجه به اولین طراحی لوگوی این شرکت، بسیاری معتقدند که این طرح از سیبی که روی سر نیوتن افتاده و باعث پیشرفت چشمگیر علم فیزیک شده نشات گرفته است! برخی دیگر، این طرح را به سیب گاز زده حضرت آدم در بهشت و داستان های مذهبی مرتبط می دانند. اما داستان و اسرار پشت پرده این نامگذاری و این طراحی چیست؟
اگر چه با قطعیت نمی توان نظر داد، اما بسیاری از فعالان این حوزه، طرح لوگوی اپل را برگرفته از وضعیت وفات دانشمند فقید انگلیسی تبار آلن تورینگ می دانند که در کنار جسدش یک سیب گاز زده سمی وجود داشت! آلن تورینگ معروف به پدر علم کامپیوتر و هوش مصنوعی، تاثیر مستقیم در شکستن رمزنگاری نازی ها و پایان جنگ جهانی دوم به نفع متفقین داشت. نظریات وی در ساخت و توسعه کامپیوترهای امروزی بسیار موثر بوده و بنابراین انتخاب این لوگو در گرامیداشت این دانشمند فقید خالی از منطق نیست.
آلن تورینگ پدر علم کامپیوتر و هوش مصنوعی در میانسالی به علت اختلالات روحی/روانی مجبور به مصرف داروهای شیمیایی شد و در حالی که تنها 42 سال سن داشت به گفته مورخان به طرز مشکوکی خودکشی کرد و پلیس آن زمان نیز تحقیقات خاصی در خصوص علل اصلی مرگ وی انجام نداد! به علت همین اختلالات، نام وی کمتر در محافل علمی آورده شده است و شاید بنیانگذاران شرکت اپل فکر می کرده اند که حمایت از این ناهنجاری های رفتاری ممکن است باعث تحریم از طرف مشتریان شده و در فروش شرکت تاثیرگذار باشد و به همین علت این مساله را به عنوان یک راز مسکوت باقی گذاشتند.